Lokalgrupper

Vill du engagera dig? Vi har lokalgrupper på olika orter runtom i Sverige där medlemmarna engagerar sig på sin fritid för en rättvis värld. Aktiviteterna varierar beroende på medlemmarnas intressen. Läs mer nedan om du är intresserad av att engagera dig mer!

Falun Afrikagrupp

Vi engagerar oss speciellt för Västsaharas självständighet och arrangerar årligen en stor manifestation för att uppmärksamma och sprida information om frågan. Vi ordnar också föreläsningar med gäster från södra Afrika som berättar om situationen i regionen och Afrikagruppernas arbete.

Mer information

I november och december uppmärksammar vi Afrikagruppernas hivkampanj.

Kontaktperson: Monica Lindh Telefon: 023-345 85 falun@afrikagrupperna.se

Göteborg Afrikagrupp (GAG)

Vi har månadsmöten sista tisdagen i varje månad (om inget annat anges) i Viktoriahuset, Linnégatan 21, 18.30. Medlemmar får utskick omkring innehåll och datum. Där pratar vi ihop oss om och planerar kommande aktiviteter, samt bjuder in föreläsare som lockar till ytterligare engagemang.

Följ Göteborgs Afrikagrupp på Facebook!

Mer information

Vill du få information om vad som är på gång hör av dig till oss så lägger vi till dig på vår mejl-lista!

De frågor som vi för tillfället har fokuserat mest på är kampanjande kring Västsaharas självständighet från ockupationsmakten Marocko och Rättvis Vinhandel. Förutom detta ordnar vi ofta seminarier tillsammans med nätverket Att Nå Ut.

Återkommande aktiviteter är arrangemang på kvinnodagen, sommarfestivaler, kulturnatta och världsaidsdagen.

Välkommen att bidra med ditt engagemang!

Kontaktperson i Göteborgs Afrikagrupp är Jodie Whife. 

goteborg@afrikagrupperna.se  

Täby Afrikagrupp

Täby Afrikagrupp engagerar sig bland annat för insamlingen till Världens Barn. Senast hade de bokbord, lotteri, ballonger och insamlingsbössor. Resultatet blev 5981 kr till Världens Barn-insamlingen!

Mer information

“Vi i Täby Afrikagrupp samlade in pengar till Världens Barn precis som vi gjort de senaste åren. Lördagen den 4 oktober hade vi vår aktion i Täby kyrkby med ett lotteri, ballonger och insamlingsbössor. Lotteriet gick bra. Alla 100 lotter à 20 kr var slutsålda i god tid innan kl 14. Vi hade många vinster som var skänkta av lokala företagare och affärer”.

Det var Christina Carlson som hade besökt alla företagen och samlat in gåvorna. Insamlingsresultatet för dagen blev 4726 kr. Dessutom hade vi en insamlingsbössa stående på Kyrkornas Second hand i Täby som gav 250 kr. Så totalt samlade vi in 4976 kr till Världens Barn.

Vanligtvis har Täby Afrikagrupp ett medlemsmöte varje månad. Information och när & var vi har vårt nästa möte kan du få om du kontaktar oss.

Kontaktperson: Mirjam Winka Telefon: 08-768 47 98 Taby@afrikagrupperna.se

Afrikagrupperna samlar in pengar till Världens Barn
Gävle Afrikagrupp

Bor du i Gävle med omnejd och är intresserad av södra Afrika? Kontakta oss!

Vi är några aktivister som är igång med olika projekt.

Mer information
 Hör av dig om du vill vara med i Gävle Afrikagrupp.

Kontaktperson: Irene Eriksson  gavle@afrikagrupperna.se 073-022 08 02

Linköping Afrikagrupp

I Linköping finns ett nätverk av människor som alla är intresserade av Afrika och mänskliga rättigheter. Vi har bland annat engagerat oss för Västsaharas självständighet, deltagit med seminarier om hiv i Pridehouse och jobbat för kampanjen Rättvis vinhandel.

Följ Linköpings Afrikagrupp på Facebook!

Mer information
Vare sig du vill hjälpa till med en enstaka aktivitet eller engagera dig längre så är du välkommen att höra av dig till:

Alize Hugozon, linkoping@afrikagrupperna.se 

Stockholm Afrikagrupp

Vill du lära dig mer om vad som händer på den afrikanska kontinenten och hur vårt handlande påverkar människor i länder i Afrika? Vi diskuterar ämnen såsom mat & försörjning, hiv & jämställdhet, lantarbetares villkor, med mera.

Följ Stockholms Afrikagrupp på: Facebook!

Mer information

Välkommen till Stockholms lokalgrupp till Afrikagrupperna, vi ses varannan onsdag från kl. 18 på Fenix Söder på Södermannagatan 38.

Kontaktperson Julia Hedberg som du når på: stockholm@afrikagrupperna.se

Uppsala Afrikagrupp

Vi engagerar oss i Afrikagruppernas kampanjer för en rättvisare värld och stödjer våra partnerorganisationer i södra Afrika.

Följ Uppsala Afrikagrupp på Facebook!

Mer information

Vi träffas var tredje vecka. Ofta ordnar vi föreläsningar om intressanta frågor som har med Afrika att göra. Vi läser afrikanska författare i en litteraturcirkel på Stadsbiblioteket.

Kontaktperson i Uppsala Afrikagrupp är Johanna Ohlsson uppsala@afrikagrupperna.se

Afrikagrupperna, lokalgrupper
Malmö Afrikagrupp

Välkommen att engagera dig i Rättvis vinhandel kampanjen och Västsahara med oss. Vi ordnar film- och biovisningar, seminarier, åker på Urkult-festival och springer (och går) för Västsaharas frihet, både i Skåne, norra Sverige och Saharaöknen.
Vi är ett dedikerat gäng som gärna välkomnar fler aktiva och idéer.

Följ Malmö/Lund Afrikagrupp på Facebook HÄR och HÄR!

Mer information
Kontakta malmo@afrikagrupperna.se om du vill engagera dig inom lokalgruppen.
Ådalen Afrikagrupp (ÅAG)

Ett viktigt arbete för ÅAG är information om rättvis handel och försäljning av Fairtrade-varor på marknader, internationella träffpunkter och några arbetsplatser. ÅAG har ett brett samarbete med lokala organisationer som kommuner, studieförbund, bibliotek och andra kulturorganisationer.

Följ Ådalens Afrikagrupp på Facebook!

Mer information

Vi har cirka 55 medlemmar i Västernorrland. Exempel på aktiviteter under 2016 var program om matsäkerhet och hållbart jordbruk ”After Work – Rätten till mat”; poesiprogram med fokus på Nordafrika och flyktingsituationen i samband med Internationella Kvinnodagen samt informationsmöte om situationen i Tanzania.

ÅAG samordnade Afrikagruppernas aktiviteter på Urkult-festivalen i Näsåker med fokus på Västsahara. På den årliga filmdagen – ett samarbete med CinemAfrica och Film Västernorrland – visades filmer från Sydafrika, Lesotho, Nigeria och Sverige/Kamerun.

Överskottet från försäljning och insamling går till Afrikagruppernas partnerorganisation ENMT, som arbetar med bybibliotek och folkbildning i Zimbabwe.

Kontaktperson Berit Wiklund adalen@afrikagrupperna.se

Örebro Afrikagrupp

Genom att bli medlem i Afrikagrupperna är du med och stödjer kampen för alla människors lika rättigheter och arbetet med att förhindra alla former av förtryck. Som medlem är du varmt välkommen att engagera dig i Örebro Afrikagrupp där du kan vara med och göra skillnad!

Följ Örebros Afrikagrupp på Facebook!

Mer information

  • Vi arbetar för rättvisa handelsavtal
  • Vi stödjer sydafrikanska fackföreningar
  • Vi bekämpar landgrabbing
  • Vi är engagerade i kampen för att Afrikas sista koloni skall befrias från marockansk ockupation
  • Vi stödjer projekt i Södra Afrika som arbetar med sexuell och reproduktiv hälsa och jämställdhet.

Kontaktperson Kerstin Olsson orebro@afrikagrupperna.se