Afrikagrupperna söker HR-ansvarig

Om Afrikagrupperna

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma främst i Stockholm och Johannesburg.

Vi erbjuder dig

På Afrikagrupperna värdesätter vi våra medarbetade högt och anser att det är viktigt att Afrikagruppernas värderingar och ledord speglas även inom organisationen. Därmed tillämpar Afrikagrupperna en solidarisk lönesättning som gäller för samtliga anställda där vi har en gemensam ingångslön som ökar i takt med anställda år inom organisationen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år). Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid, friskvådsbidrag på 3000 kr och regelbundna hälsokontroller. Vi följer kollektivavtalet för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Om tjänsten

Som HR-ansvarig på Afrikagrupperna är du en del av ledningsgruppen och arbetar med alla förekommande HR-uppgifter av såväl operativ som strategisk karaktär. Då du är ensam HR på organisationen är det en bred roll som erbjuder mycket spännande utmaningar och där du behöver vara självständig, initiativtagande och ha en god förmåga att hantera många parallella processer. I rollen ansvarar du bland annat för rekryteringar, uppdatering av policys och tjänstereglemente, medarbetarundersökningar, viss lönehantering, praktikantprogrammet, semesterplanering samt övriga vanligt förekommande uppgifter inom HR. I rollen ingår viss administrativ hantering inom organisationen och du är kontaktperson för IT- och telefonilösningar.

Som HR-ansvarig är du en del av ledningsgruppen och arbetar nära generalsekreterare. Afrikagrupperna har anställda i Sverige och Sydafrika och i rollen ingår det även att stötta regionala kontoret i deras HR processer. Du arbetar konsultativt med chefsstöd inom arbetsmiljöfrågor, arbetsrätt och övriga ledarskapsfrågor.

Vi söker dig som är kommunikativ, strukturerad och lösningsorienterad i ditt arbetssätt. Vi ser att du trivs med att varva analys och strategiska utmanande uppgifter med enklare administrativa uppgifter. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och är bekväm med att ge råd utifrån dessa. Du bör ha hög integritet och förmåga att hantera svåra samtal och personlig information på ett professionellt sätt. Vi ser att du är van vid att ta i där det behövs och ha förståelse för den flexibilitet som behövs på mindre arbetsplatser. Du är van vid att driva processer självständigt och har lätt att orientera dig i programvaror och dokumenthantering. Du arbetar hela tiden med organisationens bästa i sikte och vi ser såklart att du delar Afrikagruppernas värderingar och vår vision om en rättvis värld.

För den här tjänsten ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom personalkunskap/HR.
 • Minst två års erfarenhet av att arbeta med brett HR-arbete
 • Erfarenhet av att hålla i samtliga moment i rekryteringsprocessen.
 • Erfarenhet av budgetarbete och upphandling.
 • God kunskap inom arbetsrätt.
 • Mycket god administrativ förmåga.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete i Visma Lön.
 • Kunskap om sydafrikansk arbetsrätt.
 • Erfarenhet av att jobba med HR-frågor i en internationell kontext.
 • Erfarenhet av samverkan och förhandling med facklig motpart.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.

Praktisk information

Omfattning: Heltid (35h/vecka).

Placering: Stockholm. Resor kan förekomma i tjänsten.

Startdag: Så snart som möjligt.

Lön: 33 960 kr (inkl 2018 års lönerevision). Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa.

Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Ansökan

Skicka ditt CV och personligt brev (max 1 sid) till recruitment@afrikagrupperna.se senast den 7 november 2018, märk mailet HR. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Om du har frågor:

Om du har frågor om tjänsten kontakta generalsekreterare Louise Lindfors på 08-4427066 eller louise.lindfors@afrikagrupperna.se

Om du har frågor om rekryteringen kontakta HR-ansvarig Linn Malmborg på 08-4427067 eller linn.malmborg@afrikagrupperna.se

För fackliga frågor kontakta Jimmy Peterson på 0720 767 400 eller jimmy.peterson@afrikagrupperna.se.

Recent Posts