Här publicerar vi de lediga tjänster och uppdrag vi har just nu i Stockholm och Sydafrika. Vi söker även regelbundet praktikanter till vår verksamhet. Kanske är du vår framtida kollega eller praktikant?

OBS vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontana ansökningar, utan endast ansökningar för utannonserade jobb.

Livet på Afrikagruppernas kontor i Sydafrika.

Möt Dean Van Rooy som är koordinator på Afrikagruppernas regionala kontor i Johannesburg

I tiomiljonersstaden Johannesburgs hjärta ligger Afrikagruppernas kontor, i en byggnad som i mångt och mycket liknar Solidaritetshuset i Stockholm. Här trängs flertalet rättviseorganisationer – miljöorganisationer, hbtq-organisationer och människorättsadvokater.

“Jag har jobbat på Afrikagrupperna i ett decennium, jag började som fältarbetare och nu är jag regional koordinator. Det här är en organisation som tillåter sin personal att växa och jag är stolt över att vara en del av den. När jag började arbetade vi oberoende av varandra i de fem länder där vi är verksamma och med huvudfokus på en specifik provins inom varje land. En medvetenhet om att utveckling hänger ihop inom länder och inom regionen skapade en naturlig övergång till att arbeta mer gränsöverskridande. Vi är en solidaritetsorganisation och verkligheten –utmaningar och strategier framåt- är för våra partners liknande. Om vi därför arbetar tematiskt över nationsgränser har vi större chans att nå vårt mål om en rättvis värld. Förenade står vi, splittrade faller vi.

Köp vårt unika armband från Namibia!

Varje armband är handgjort och designat av kvinnor som lever med hiv i Namibia.

Materialet är återvunna vattenledningar som annars skulle slängts. När du köper armbandet för 100kr hjälper du dubbelt: 20 kr går direkt till kvinnornas självförsörjning. 80 kr går till Afrikagruppernas arbete mot mödradödlighet.