Julklappserbjudande till medlemmar: Ge bort ett signerat exemplar av boken Burundi Inifrån

Som medlem i Afrikagrupperna kan du nu köpa Anna Roxvall och Johan Perssons skakande reportagebok från Burundi, signerad och till julpris, 149 kronor. Gå in på www.myteriforlag.se, beställ boken och fyll i rabattkoden ”Afrika” vid utcheckning.

Om boken

Våren 2015 är Burundi en världsnyhet. I strid med konstitutionen planerar presidenten att ställa upp för omval till en tredje mandatperiod, och nu bubblar gatorna av folkliga protester. Över hela regionen sitter härskarna på övertid, och på mer än en plats mullrar det i folklagren. Så väcks hoppet om att lilla Burundi ska utgöra startskottet för en ”afrikansk vår” som ska sprida demokrati och reformer över kontinenten. Men snart börjar huvudstaden skakas av explosioner. Om morgonen flyter liken i floden.

Anna Roxvall och Johan Persson bestämde sig för att följa utvecklingen i Burundi, även efter att omvärldens strålkastarljus slocknat. Från kravallernas Bujumbura till de växande flyktinglägren på Kongo-Kinshasas höjder har de mött torterarnas offer och mödrarna vars söner dödats i korselden, men även människorna som valt att göra motstånd, beväpnade med kalasjnikovs, mikrofoner eller Gud.

Recensioner

”Det är en vacker och känslosam bok, fylld av häpnadsväckande människoöden som kastar mig rakt in i Burundis mörka hjärta och det långsamma folkmord som äger rum i landet just nu.”

Göteborgsposten

”Bakom den onekligen ganska drastiska titeln döljer sig 240 sidor högklassigt reportage. Anna Roxvall är en strålande skribent, och Johan Persson en lika skicklig fotograf. Bild och text lever i en fruktbar symbios här.”

Jönköpingsposten

Om författarna:

Johan Persson och Anna Roxvall är två prisbelönta journalister som har arbetat ihop i snart 10 år. Tillsammans har de rapporterat från såväl kriget i östra Ukraina som flyktingkrisens Grekland, men främst har de fokuserat på Afrika söder om Sahara. Johan Persson är känd som en av författarna till “438 dagar”, som bland annat nominerades till Augustpriset 2013. Anna Roxvall tilldelades Nils Hornerpriset 2017.

Recent Posts